Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

2

Szybkie i proste ciasto, które skradnie niejedno podniebienie.

Składniki

 

Składniki na ciasto:

Składniki na krem:

 

Przygotowanie

 

Przygotowanie spodu:

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. W drugiej misce połącz jajko, sok z marchwi i roztopiony olej kokosowy. Do płynnej mieszanki dodaj suche składniki i wymieszaj wszystko do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowane ciasto równomiernie rozprowadź w formie. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. 

Przygotowanie kremu:

Ubij serek na gładką masę, dodaj olej lniany, miód i wymieszaj. Na koniec wsyp rodzynki. 

Ciasto rozkrój poziomo na trzy warstwy. Równomiernie rozprowadź krem na poszczególnych warstwach i z powrotem ułóż je jedną na drugiej. 

Podobne artykuły