Koktajl świąteczny (bez cukru i wegański)

Ale prosty koktajl. I od razu gotowy do picia

Przepis od:

Mama Alergika Gotuje

Zdjęcie:

Mama Alergika Gotuje

Czas przygotowania:

20 min (łącznie z gotowaniem)

Czas gotowania:

15 min

Liczba porcji:

5-6

Rodzaj diety:

Wegetariańska

Składniki

• 1 banan
• ½ słodkiej ekologicznej pomarańczy
• szczypta cynamonu, najlepiej cejlońskiego

• 150 ml napoju jaglanego
• 1 łyżeczka łuskanych nasion z konopi
• 2 łyżki płatków owsianych
• 100 ml przegotowanej wody

Przygotowanie

1. Płatki owsiane i nasiona konopi wsyp do dzbanka blendera kielichowego.
2. Zalej je gorącą przegotowaną wodą, odstaw na 15 minut.
3. Dodaj banana bez skórki oraz obraną ze skórki pomarańczę bez pestek.
4. Wlej napój roślinny, zblenduj wszystko na gładko, dopraw do smaku szczyptą cynamonu.
5. Podawaj od razu do picia.

Opis

Przepis pochodzi z książki Katarzyny Jankowskiej „Mama Alergika Gotuje. Z Dziećmi. Dania na jesień i zimę.”

Lista zakupów