Nasi eksperci
Dieta to styl życia. Dla większości z nas słowo to kojarzy się negatywnie z różnego rodzaju wyrzeczeniami, spróbuj pomyśleć o tym zupełnie inaczej! Nasi eksperci doradzą Ci w wyborze odpowiednich produktów tak by uzupełnić swoją codzienną dietę o produkty z dodatkowymi własnościami, wesprzyj swój organizm w naturalny i przyjemny sposób jakim jest jedzenie. Dziel się z bliskimi tym co zdrowe i pyszne!
Miód Manuka a miód tradycyjny – poznaj główną różnicę
mgr inżynier technologii żywności Agnieszka Marchewka
Specjalista ds. Projektów i Produktu
Dieta to styl życia. Dla większości z nas słowo to kojarzy się negatywnie z różnego rodzaju wyrzeczeniami, spróbuj pomyśleć o tym zupełnie inaczej! Nasi eksperci doradzą Ci w wyborze odpowiednich produktów tak by uzupełnić swoją codzienną dietę o produkty z dodatkowymi własnościami, wesprzyj swój organizm w naturalny i przyjemny sposób jakim jest jedzenie. Dziel się z bliskimi tym co zdrowe i pyszne!
Agnieszka Kaniewska
doradca dietetyczny, ekspert ds zdrowej żywności w Organic Market, diet coach, Absolwentka Akademii Medycznej i SGGW, ciągle zgłębiająca tajniki medycyny wschodu na kolejnych kursach.
Pasjonatka naturalnego trybu życia i naturoterapii.
Mama czwórki dzieci najchętniej stosująca w kuchni produkty ekologiczne i biodynamiczne.
Krzew manuka rośnie w Nowej Zelandii. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10mg/kg. W miodach Manuka Health osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg!