Nasi eksperci

Twój Ekspert poleca

Dieta to styl życia. Dla większości z nas słowo to kojarzy się negatywnie z różnego rodzaju wyrzeczeniami, spróbuj pomyśleć o tym zupełnie inaczej! Nasi eksperci doradzą Ci w wyborze odpowiednich produktów tak by uzupełnić swoją codzienną dietę o produkty z dodatkowymi własnościami, wesprzyj swój organizm w naturalny i przyjemny sposób jakim jest jedzenie. Dziel się z bliskimi tym co zdrowe i pyszne!

Miód Manuka a miód tradycyjny – poznaj główną różnicę

Miód Manuka a miód tradycyjny – poznaj główną różnicę

mgr inżynier technologii żywności Agnieszka Marchewka

Specjalista ds. Projektów i Produktu

Krzew Manuka to endemiczny krzew Nowej Zelandii – gdzie jest często nazywany drzewem życia. Na szczęście dziś produkty na jego bazie są dostępne nie tylko w tym dalekim zakątku świata, ale również w Polsce – dzięki czemu również Ty możesz czerpać z nich na co dzień! 

Twój Ekspert poleca

Dieta to styl życia. Dla większości z nas słowo to kojarzy się negatywnie z różnego rodzaju wyrzeczeniami, spróbuj pomyśleć o tym zupełnie inaczej! Nasi eksperci doradzą Ci w wyborze odpowiednich produktów tak by uzupełnić swoją codzienną dietę o produkty z dodatkowymi własnościami, wesprzyj swój organizm w naturalny i przyjemny sposób jakim jest jedzenie. Dziel się z bliskimi tym co zdrowe i pyszne!

Agnieszka Kaniewska

Agnieszka Kaniewska

doradca dietetyczny, ekspert ds zdrowej żywności w Organic Market, diet coach, Absolwentka Akademii Medycznej i SGGW, ciągle zgłębiająca tajniki medycyny wschodu na kolejnych kursach.

Pasjonatka naturalnego trybu życia i naturoterapii.

Mama czwórki dzieci najchętniej stosująca w kuchni produkty ekologiczne i biodynamiczne.

Krzew manuka rośnie w Nowej Zelandii. Miód z tego krzewu posiada aktywny składnik - methylglyoxal, który jest odpowiedzialny za antybakteryjne właściwości miodu. Składnik ten jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10mg/kg. W miodach Manuka Health osiąga natężenie od 100 do 1000mg/kg!