Kotlety z tofu i suszonych pomidorów

Smaczny i szybki pomysł na obiad

Przepis od:

Misa Mocy

Zdjęcie:

Misa Mocy

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

20 min

Liczba porcji:

6

Rodzaj diety:

Wegetariański

Składniki

100g ziaren słonecznika

15 kawałków suszonych pomidorów w zalewie

kostka (180-200g ) tofu wędzonego z migdałami i sezamem

1 ząbek czosnku

1/2 czerwonej cebuli

10 sztuk oliwek czarnych lub zielonych

mąka kukurydziana do obtaczania

1 łyżeczka ziół prowansalskich

sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Słonecznik, tofu, czosnek, pomidory, przyprawy wrzucamy do jednego naczynia i blendujemy. Masa może mieć grudki.
  2. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz plasterki oliwek i mieszamy.
  3. Z masy formujemy 6 kotletów, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron.  

Opis

Kotlety z tofu i suszonych pomidorów to świetna propozycja dla zabieganych. Są łatwe, szybkie, a co najważniejsze bardzo smaczne.

Lista zakupów