Zdrowa sałatka z ekologicznym kozim serkiem

Sałatka ze szpinakiem i świeżym serkiem kozim

Przepis od:

Dutch Organic Foods

Zdjęcie:

Dutch Organic Foods

Czas przygotowania:

20 min

Czas gotowania:

20 min

Liczba porcji:

4

Rodzaj diety:

Wegetariański

Składniki

Szpinak świeży – 200 g
Świeży ogórek  - połowa
4 małe pomidory
Świeży serek kozi (naturalny, bądź z czosnkiem i cebulą) 100 g
Boczek  pokrojony w kosteczkę - 125 g
Oliwa z oliwek - 2 łyżki
Pieprz do smaku

Przygotowanie

1. Podgrzej piekarnik do 180 stopni.
2. Podsmaż boczek tak, aby był chrupiący.
3. Umyj szpinak i wrzuć do dużej miski.
4. Potnij ogórek i pomidory.
5. Wrzuć serek kozi na 2 minuty do piekarnika, aby sie lekko podgrzał.
6. Do szpinaku dodaj ogórki i pomidory, polej wszytko oliwą z oliwek.
7. Na końcu dorzuć łyżką podgrzany kozi serek i na samym końcu posyp wszystko boczkiem.

Opis

Ta sałatka pozwoli nam szybko zaspokoić nie tylko głód, ale i zapotrzebowanie organizmu na mikroelementy. To dobra propozycja na pożywny prosty posiłek po ciężkim dniu pracy albo wyczerpującym treningu.

Lista zakupów - dostępność produktów zależy od tego, co mają rolnicy