Czekoladowe ciasto bez pieczenia

Czekoladowe ciasto bez pieczenia

Składniki:
• 1 kubek płatków owsianych
Organic Farma Zdrowia
• 1 kubek orzechów: włoskich,
laskowych, nerkowca, migdałów
• 1/2 kubka suszonych: malin,
morwy, jagód goji Organic
Farma Zdrowia
• garść rodzynek
• 2 tabliczki gorzkiej czekolady
• 3 łyżki roślinnego napoju
(ryżowego, owsianego lub
sojowego)
• 2-3 łyżki syropu z agawy
Organic Farma Zdrowia

 

Przygotowanie: 
Przygotuj ulubioną formę i wyłóż ją folią spożywczą
(dzięki folii czekolada nie przyklei się do ścianek foremki).
Orzechy pokrój lub pokrusz w dłoniach i przenieś do
miski. Następnie dodaj płatki owsiane, rodzynki i suszone
owoce. Czekoladę połam na kawałki i wrzuć do rondelka.
Stop ją na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając
lub zrób to sposobem kąpieli parowej. Dodaj około 3
łyżek roślinnego mleka. Następnie dodaj szczyptę soli
i syrop z agawy. Wymieszaj suche składniki, po czym
wlej do nich roztopioną czekoladę. Wymieszaj wszystko
dokładnie za pomocą łopatki. Przenieś masę do przygotowanej
formy. Dobrze ją rozprowadź i wyrównaj na
całej powierzchni. Schowaj w zimne miejsce na 1-2 godziny.
Następnie wyciągnij ciasto z foremki. Usuń folię
spożywczą. Pokrój ciasto na dowolne kształty: kwadraty
lub podłużne batoniki.