Ekologiczne warzywa – Promocje

Jak co tydzień mamy dla Państwa ofertę ekologicznych warzyw i owóców. W tym tygodniu proponujemy warzywa tj. kukurydzę i bakłażan.

Wstąp do naszych sklepów i rozsmakuj się w ekologicznym smaku oferowanych warzyw! 

Kukurydza

• Posiada witaminy z grupy B oraz A, D, E, i K, a także kwas foliowy, żelazo, potas, wapń, cynk i magnez.
• Zjedzenie gotowanej kolby kukurydzy bez dodatku soli pozwoli na długo powstrzymać uczucie głodu – poprawia trawienie.
• Zawarta w niej witamina B1 pozytywnie wpływa na układ nerwowy.
• Można ją zamrażać, gotować, marynować, piec na grillu (w folii aluminiowej).

Bakłażan

• Zwany również oberżyną, gruszką miłości.
• Wspomaga trawienie tłustych mięs.
• Jest niskokaloryczny 20 kcal w 100 g.
• Dostarcza potasu, wapnia, magnezu i błonnika.
• Ma wartości detoksykacyjne, polecany przy kuracji antybiotykowej.
• Poprawia przemianę materii.