
Smaczny i szybki pomysł na obiad
Przepis od:
Misa Mocy
Zdjęcie:
Misa Mocy
Czas przygotowania:
15 min
Czas gotowania:
20 min
Liczba porcji:
6
Rodzaj diety:
Wegetariański
Składniki
100g ziaren słonecznika
15 kawałków suszonych pomidorów w zalewie
kostka (180-200g ) tofu wędzonego z migdałami i sezamem
1 ząbek czosnku
1/2 czerwonej cebuli
10 sztuk oliwek czarnych lub zielonych
mąka kukurydziana do obtaczania
1 łyżeczka ziół prowansalskich
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Przygotowanie
- Słonecznik, tofu, czosnek, pomidory, przyprawy wrzucamy do jednego naczynia i blendujemy. Masa może mieć grudki.
- Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz plasterki oliwek i mieszamy.
- Z masy formujemy 6 kotletów, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron.
Opis
Kotlety z tofu i suszonych pomidorów to świetna propozycja dla zabieganych. Są łatwe, szybkie, a co najważniejsze bardzo smaczne.