
Przepis od:
Katarzyny Gubały z książki "Wege energia"
Zdjęcie:
z książki "Wege energia" Katarzyny Gubały
Czas przygotowania:
ok. 20 min
Czas gotowania:
ok. 15 min
Rodzaj diety:
Wegetariański
Składniki (2 porcje)
- 125 g (½ paczki) makaronu z grochu lub z soczewicy, ciecierzycy, ryżu
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 garść nerkowców
- 50 g wegańskiego twardego żółtego sera
- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
- 1 czerwony grejpfrut
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Natkę pietruszki siekamy. Orzechy blendujemy na gładko. Posiekaną natkę, zblendowane nerkowce, pokrojony wegański żółty ser, oliwę, sól i pieprz blendujemy.
Grejpfrut obieramy, dzielimy na cząstki i — według uznania — oddzielamy miąższ od albedo (białej błony). Makaron podajemy ciepły z pesto pietruszkowymi kawałkami grejpfruta.
Opis
1 porcja zawiera: ok. 625 kcal/1184 kJ 54 g węglowodanów, 21 g białka, 35 g tłuszczu