Mamy w ofercie ok. 4 tysięcy produktów: organicznych i tradycyjnych
Organic Farma Zdrowia to największa w Polsce sieć deliketesów
z żywnością ekologiczną. Dlatego też mamy najbardziej rozbudowaną ofertę dla Ciebie. Poniżej podajemy przykładowe produkty z odesłaniem do sklepu internetowe oraz przydatne informacje o żywności dostępnej w naszej sieci.

Aby pomóc zorientować się w naszej bogatej ofercie artykułów, stworzyliśmy również trzy linie produktowe:
Everyday– jest skierowana do wszystkich, którzy chcą żyć zdrowiej bez podejmowania gwałtownych zmian.
To produkty codziennego użytku, po które sięgamy podczas przygotowywania zwyczajowego śniadania, obiadu, kolacji takie jak: nabiał, wędliny, mąka, ryż itp.Healthy Day– to zdrowe, ekologiczne przekąski dla łasuchów i smakoszy, którym trudno zrezygnować z podjadania. Mamy dla nich suszone morele, daktyle, śliwki, krążki jabłka a także orzechy i wiele innych produktów, które poprawiają humor i zdrowie.
Healthy Kids – to ekologiczna propozycja dla dzieci. Produkty, które uczą zdrowych nawyków i pokazują, że eko jest smaczne i fajne. Ale nie tylko nasi najmłodsi klienci oblizują się na widok żelków-misiów, chipsów bananowych, jogurtów owocowych czy serka waniliowego. Oznaczenia produktów: te z zieloną etykietą to produkty ekologiczne. Niebieska etykieta oznacza, że produkt czeka na certyfikację lub jest przydatny w jednej z diet.
Produkty specjalistyczne
W ofercie Organic Farma Zdrowia znajdują się również produkty niezbędne w szczególnego rodzaju dietach: bezglutenowej, bezcukrowej, wegetariańskiej i wegańskiej oraz karmieniu niemowląt i małych dzieci.
- Niektórych dziwi ich naturalny i nieidealny wygląd, ale wszystkich przekonuje ich smak i wartości odżywcze.
Ekologiczne warzywa i owoce posiadają więcej przeciwutleniaczy (w tym witamin), które m.in. zapobiegają starzeniu się komórek, są też cenniejszym źródłem błonnika.
- Zanim rolnik ekologiczny posieje pierwsze zboże, musi odczekać 2-3 lata, aby przestawić się na ekoprodukcję.
Pełnoziarniste płatki, pieczywo, makarony, ryż, kasze zapewniają większą zawartość potasu, magnezu, żelaza, cynku, witaminy E. Jest w nich 2-3 razy więcej witamin z grupy B niż w produktach oczyszczonych.
- Naturalnie tłoczone soki z owoców lub z warzyw kwaszonych to najlepsze, co można z nich wycisnąć.
Tradycyjne wyciskanie gwarantuje utrzymanie wartościowych, odżywczych składników oraz witamin. Soki wzmacniają odporność organizmu chroniąc przed chorobami wirusowymi.
Mięso i wędliny
- Naszym zdaniem antybiotyki powinno sprzedawać się w aptekach, a nie na stoiskach mięsnych. Dlatego uznajemy wyłącznie produkty wolne od antybiotyków i chemii. Eko-mięso ma więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych hamujących rozwój miażdżycy i chorób serca.
Nabiał
- Krowa z ekologicznego chowu żyje 3- lub nawet 4-krotnie dłużej niż jej koleżanka z chowu konwencjonalnego.
Ekologiczne mleko zawiera więcej cennych witamin (A, D, E) i ma średnio o 68% wyższy poziom kwasów tłuszczowych omega-3 oraz korzystniejszy stosunek kwasów omega-3 do omega-6.
Jaja
- Ekologiczne jaja czyli tzw. „zerówki”. Zniosły je kury, które mają swobodny dostęp do wolnego wybiegu i świeżego powietrza. Kury z gospodarstw ekologicznych są karmione ekologicznym ziarnem. Ich dzioby nie są skracane, a skrzydła nie są podcinane. Eko-kura jest wolna jak ptak.
- W kosmetykach naturalnych używa się surowców, które są łagodne dla skóry i przyjazne dla środowiska. Nie zawierają syntetycznych konserwantów ani środków zapachowych, nie są testowane na zwierzętach. Pamiętajmy, że kosmetyki naturalne nie działają na zasadzie “instant lifting” – potrzeba systematycznego stosowania, by widzieć i czuć efekty.
Środki czyszczące
- Wszystkie składniki wykorzystane do ich produkcji są pochodzenia naturalnego, dzięki czemu w 100% ulegają biodegradacji.
Nie zawierają składników pochodzenia kopalnianego (np. ropy naftowej). Nie posiadają syntetycznych barwników, konserwantów
i środków zapachowych. Podczas sprzątania eko-środkami, nie trzeba zakładać gumowych rękawiczek.