
Przepis od:
Agnieszki Maciąg z książki "Smak wiecznej młodości"
Zdjęcie:
jw
Czas przygotowania:
ok. 10 min
Czas gotowania:
ok. 15 min
Liczba porcji:
2-3
Rodzaj diety:
Wegetariański
Składniki
• 1 szklanka quinoa (komosa ryżowa)
•1–2 łyżki rodzynek lub żurawiny
•1 łyżeczka przyprawy curry
•½ łyżeczki mielonej kurkumy
•3–4 łyżki pesto z natki pietruszki
•2–3 łyżki soku z cytryny
• 1 łyżka oliwy z oliwek (najlepiej z aromatem czosnku)
•sól do smaku
Przygotowanie
Ugotowaną, jeszcze ciepłą komosę, wymieszaj z przyprawami i rodzynkami lub żurawiną i dopraw solą. Całość spulchnij widelcem, aby kasza była sypka.
Dodaj pesto z pietruszki oraz sok z cytryny i całość wymieszaj