Quinoa z kurkumą i pesto pietruszkowym

Przepis od:

Agnieszki Maciąg z książki "Smak wiecznej młodości"

Zdjęcie:

jw

Czas przygotowania:

ok. 10 min

Czas gotowania:

ok. 15 min

Liczba porcji:

2-3

Rodzaj diety:

Wegetariański

Składniki

• 1 szklanka quinoa (komosa ryżowa)
•1–2 łyżki rodzynek lub żurawiny
•1 łyżeczka przyprawy curry
•½ łyżeczki mielonej kurkumy
•3–4 łyżki pesto z natki pietruszki
•2–3 łyżki soku z cytryny
• 1 łyżka oliwy z oliwek (najlepiej z aromatem czosnku)
•sól do smaku

Przygotowanie

Ugotowaną, jeszcze ciepłą komosę, wymieszaj z przyprawami i rodzynkami lub żurawiną i dopraw solą. Całość spulchnij widelcem, aby kasza była sypka.
Dodaj pesto z pietruszki oraz sok z cytryny i całość wymieszaj

Lista zakupów