Vaiana

Przepis pochodzi z książki:

Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso „ZDROWA I PROMIENNA SKÓRA 60 potraw dla pięknej cery”.

Zdjęcie:

Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso „ZDROWA I PROMIENNA SKÓRA 60 potraw dla pięknej cery”.

Czas przygotowania:

ok. 15 min

Czas smażenia:

ok. 15 min

Rodzaj diety:

Wegetariański

Składniki

• 2 jajka
• 1 szczypta chilli – opcjonalnie
• 2 szczypty wędzonej papryki
• 1 łyżka szczypioru
• 2 łyżki sera feta
• 1 ząbek czosnku
• 1 garść szpinaku
• 3 suszone pomidory
• ½ czerwonej papryki
• 1 łyżka wody
• ½ łyżeczki oleju rzepakowego

Przygotowanie

Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1-2 minuty. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Lista zakupów