Zupa miso

Przepis od:

Agnieszki Kaniewskiej, Eksperta ds odżywiania Organic Farma Zdrowia

Zdjęcie:

bank zdjęć

Czas przygotowania:

ok. 10 min

Czas gotowania:

ok. 30 min

Liczba porcji:

2

Rodzaj diety:

Wegetariański

Składniki

• 2 szklanki wody
• suszone wakame
• 1 łyżka miso
• 1 marchew
• 1 cebula
• miękkie tofu
• 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku lub zielonej części pora

Przygotowanie

Sporządzić wywar z warzyw: cebulę, marchew gotuje się w 2 szklankach wody przez 20 minut, z małym kawałkiem glonu wakame. Po ugotowaniu wlać miso rozprowadzone w małej ilości zimnej wody. Zostawić w wywarze 2 minuty nie dopuszczając do wrzenia. Można posypać szczypiorkiem lub pokrojonym drobno porem.
Miękkie tofu pociąć na małe kostki i wrzucić pod koniec gotowania.

Lista zakupów