SAŁATKA Z SOCZEWICY

Sałatka z soczewicy

Może skusisz się na sałątkę z czerwonej soczewicy z selerem i koperkiem?

Składniki:

  • 1 szklanka czarnej soczewicy
  • 1 mały seler
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • Imbir, papryka w proszku, sól
  • Opcjonalnie: tahini, majonez
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku

Wykonanie:
Soczewicę gotować 25 minut, odsączyć. Seler obrać, zetrzeć na tarce; włożyć do salaterki razem z soczewicą, skropić sokiem z cytryny, dodać olej, przyprawy, dokładnie wymieszać. Można dodać łyżkę tahini lub majonezu. Posypać koperkiem.


Produkty: SOCZEWICA CZARNA OFZ, TAHINA BIO FOOD, TERRASANA, MAJONEZY, SOK Z CYTRYNY VOELKL